Ko na vprašanje: “Kakšne ploščice pa sta izbrala za kopalnico?” odgovoriva, da nimamo ploščic ampak mikrocement (slovenski izraz je dekorativni beton, še bolj uvaljavljen pa micro topping), naju še vedno veliko ljudi pogleda čudno. Ja, to je tista stvar brez fug, ki je malo bolj zakomplicirana za izvedbo, malo dlje traja in posledično je v povprečju tudi malce dražja.

Odločila sva se, da bomo z mikrocementom poleg kopalnice zaključili še tla na vhodu, v utilitiju ter v WCju. Kar nanese dobrih 65 m2. V treh barvah – siva na vhodu po tleh, kavno rjava v kopalnici in utilitiju na tleh, stene pa povsod bele – vse tudi malo šekasto – po umetniškem navdihu mojstra Nikota.

Niko se je zadeve lotil že v začetku avgusta. Najprej nam je pomagal vgradit banjo in tuš kad, potem je začel z mikrocementom: najprej podlaga in mrežica, potem vogalniki, brušenje, ena roka barve, brušenje, druga roka barve, brušenje, prajmer, dve roki laka po stenah in tri po tleh. Z vsemi vogali in detajli sta dva meseca minila kot strela! Mojster si vzame cajt ma je tapravi. Detajli so v nulo.

Zadeva izgleda tako fajn, da sva se odločila, da bo tudi kuhinjski pult iz mikrocementa. Tako smo naredili najprej ogrodje za kuhinjske omarice, nanje pritrdili 4 cm iverno ploščo, vse skupaj dobro pritrdili v stene in zaključili z mikrocementom v videzu surovega betona.

In po dobrem mesecu življenja v hiški lahko potrdiva: microtopping je zakon in investicija se je izplačala.

DSC_0650

DSC_0661

DSC_0662

DSC_0826

DSC_0849

DSC_1162

DSC_1163

DSC_1164

DSC_1165

DSC_1173

DSC_1188