Po dolgem času spet javljanje iz hiške. Sicer je projekt že kar nekaj časa zaključen, a ga še nismo pokazali. In sedaj ko jesen trka na vrata in bomo spet malo več časa preživeli v hiški je pravi čas za to.

V dnevni sobi imamo plezalno steno! Kaaaaj?! Ja prav ste prebrali – čisto pravo plezalno steno, ki ni namenjena le otrokom, ampak se na njej lahko dobro spotijo tudi starejši plezalci. Stena je v najvišji točki visoka kar 5,5 m, in lahko ponudi dober trening za vsakogar. Spodnji del stene je svetlo sive barve, zgoraj pa z elegantno linijo preide v belo. Plezalne oprimke so nama v izbrani barvi izdelali na 360 holds, pokombinirala pa sva jih še s kamnitimi iz podjetja Smartstones pro.

Namesto kavča sva zasnovala modularne blazine, ki se lahko sestavijo na več načinov in lahko služijo kot kavč, blazine za pod plezalno steno, postelja, ovire za športni poligon ipd. Po najinem načrtu jih je izdelala lokalna tapicerka.

Nekaj novega pa se najde tudi v jedilnem delu dnevnega prostora – in sicer čisto prava unikatna masivna jedilna miza iz delavnice Goriške hiške. Miza je izdelana iz hrasta, ki smo ga lepili v obliki ribje kosti, na drugi strani pa preide v vzdolžno lepljene kose v katere smo utopili še tri kamnite vstavke. Noge so tudi masivne iz hrasta, na mizo pa so pritrjene z elegantnim železnimi nosilci. Za k mizi smo kupili hrastove stole, ki smo jih tapicirali v enakem stilu kot kavč – tako malo šekasto, po naše 🙂

Še nekaj slik naše telovad… pardon dnevne sobe za pokušino: