Iz uredništva oddaje TV Ambienti so nas klicali že pred dobrega pol leta, da bi prišli posnet našo hiško. Takrat smo jim povedali, da imamo še kar nekaj projektov prej za dokončat – nadstreški, predsoba itd. Skratka, kovačeva kobila je trenutno še kar bosa ampak počasi sestavljamo celoto. Dogovorili smo se da bi snemanje prišlo v poštev spomladi 2023. A prišla je akcija ministrstva za gospodarstvo v sodelovanju z agencijo Spirit, kjer promovirajo uporabo slovenskega lesa. In TV ambienti so ena od platform preko katere Spirit promovira uporabo lesa preko predstavitev raznoraznih zgodb slovenskih ustvarjalcev, ki jim je les prva izbira.

Tako smo se dogovorili, da lahko snemanje izvedemo že prej s tem da bo poudarek na zgodbi Goriške hiške in ne na hiši sami ?

Za namen snemanja smo seveda na hitro zaključili par projektov, ki bi se v nasprotnem primeru še kako vlekli. Pa tudi hiško smo znotraj in zunaj uredili kolikor se je pač dalo v tako kratkem času. Zaključek enotedenske generalke je bil, da bi oddaja TV Ambienti morala prit v vsako hišo vsaj enkrat letno, pa bi bilo vse lažje ?

Za hiško smo pripravili pravo malo razstavo izdelkov iz Goriške hiške – nekaj trenutnih manjših projektov smo pripeljali na travnik, med drevesi napeli vrvi in nanje obesili slike večjih projektov. Presenečeni smo ugotovili, da se je v treh letih ustvarjanja nabralo kar nekaj materiala za pokazat.

Glede na to, da v zadnjem času delamo veliko zunanjih igral iz lokalne akacije smo za hiško pripeljali tudi NXT LVL plezalni stolp s toboganom.

Ekipa je prišla v poznih popoldanskih urah – prvo smo šli posnet učilnico v Borovem gozdičku v Novi Gorici, nato smo na hitro preleteli razstavo za hišo, vključili še nekaj kadrov s sončnim zahodom okoli hiše.

Sledil je intervju z Boštjanom v naši dnevni sobi, nato sta otroka razkazala še svoji otroški sobici in dosneli so še par kadrov po hiši. Vidi se, da je ekipa zverzirana v svojem delu in da vsak ve, kaj mora naredit, da snemanje teče lepo. Skratka zaključili smo v pičlih treh urah, sledila je še pojedina lokalnih dobrot (ja, pri nas je bil ravno čas osmic) in doma narejene sladice s kakijem in že smo se poslovili.

Tisti, ki sledite naši zgodbi verjetno dobro veste, da je naša rdeča nit pri ustvarjanju projektov gibanje in les oz. kako to dvoje čim bolje povezati v celoto. Trudimo se biti drugačni, ustvarjati zanimive projekte katerih prvi cilj je spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa. Pač tako, skozi naše roke, z obdelavo lesa, kar pač najbolje znamo. Zadnja dva tedna sta bila kar intenzivna – od priprav v hiši, do projektov v delavnici, tako da se nam je po snemanju odvalil velik kamen od srca. Je bila pa to super izkušnja za vse člane družine, saj smo bili prvič pred kamero pod reflektorji. Kako smo se odrezali pa presodite sami z ogledom prispevka, ki smo ga prilepili na začetku članka.

Prispevek na spletni strani TV Ambienti si oglejte s klikom na POVEZAVO, spodaj pa pripenjamo par slik s snemanja.