V oktobru smo realizirali še en super projekt. Oglasila se nam je babica, ki si je zaželela urediti malce drugačno sobico za svoja vnučka. Prepustila nam je proste roke in zasnovali smo otroško sobico z dvema osnovnima gradnikoma – brezovo vezano ploščo in ročno odbelano hlodovino akacije. Ja prav ste prebrali – v sobico smo na inovativen način vkomponirali drevesna debla in veje lesa akacije.

Sobica je velika dobrih 13 m2, sama postavitev vhodnih vrat in okna pa nam ni pustila veliko možnosti za umestitev postelj. Kljub temu smo po tehtnem premisleku postavitev razgibali tako, da smo postelje v kotu zamaknili za 90 stopinj eno nad drugo. Med oknom in zgornjo posteljo smo postavili igralno hiško v dveh nadstropjih. V drugo nadstropje lahko otroci priplezajo preko lestve in skozi loputo, ali pa preko ribstola, ki je vkomponiran v dve akacijevi debli in preko katerega otroci dostopajo do zgornje postelje skozi okroglo odprtino v steni hiške.

Drevesnim deblom smo na stropu dodali krošnje in tako smo v sobici “zasadili” pravi pravcati gozdiček.

Poleg pograda in hiške smo v sobici predvideli še manjšo mizico ter stolčke iz čokov v treh različnih barvnih kombinacijah, ki se povežejo z ostalimi elementi v sobici – eden je oljen, druga dva pa barvana v nežnih barvnih odtenkih.

Na zid smo montirali še dva okvirja iz akacijevih vej – eden bo služil za izpostavljanje družinskih fotografij, na drugem pa lahko otroci ustvarjajo s fluomastri piši-briši.

Nov projekt in realizacija novega koncepta je za nami. Uporaba naravnih oblik je seveda stvar okusa, ampak le-te definitivno super pritičejo Goriški hiški, kaj pravite?