Prvi projekt v novem letu je bil iz Goriške hiške – končno so prišli na vrsto detajli v kopalnici.

Že pred uselitvijo smo zmontirali hrastovo osnovo za omarico, na kateri sloni umivalnik in tam se je tudi končalo. Nekako smo do sedaj funkcionirali samo s par improviziranimi poličkami.

O mikrocementu v kopalnici sva že takrat zapisala nekaj besed – povezavo do bloga najdete tule: KLIK. Glede mikrocementa sva do sedaj dobila tudi največ vprašanj. Po treh letih aktivne uporabe smo še vedno zadovoljni, da smo se tako odločili, zadeva v kopalnici super funkcionira in še nismo imeli nobene težave. Super je za čiščenje, ne pozna se vsaka smetka in glede zastajanja vode zaenkrat ni nobenih problemov.

Pod umivalnikom smo sedaj zaključili fronte ter masivni hrastov predal, največji izziv pa je bila omarica nad umivalnikom. Vse je iz hrastovega lesa, na veliko stranico, ki smo jo ojačali kar s 4 nosilnimi panti pa smo ugradili še veliko okroglo ogledalo (polico smo poglobili tako da je ogledalo v nivoju s fronto). Za zelo praktično se je izkazala manjša omarica pri strani, ki jo odpiramo večkrat na dan, na poličkah pod ogledalom pa so spravljene ostale stvari, ki jih ne potrebujemo tako pogosto.

Omarica se nadaljuje v polico nad WC školjko, kamor sva umestila dva večja okrasna kamna in oljko iz Sanjskega šopka.

Hrastove fronte sva popestrila z okroglimi kamenčki, ki jih poleti pridno nabiramo na izletih in odlično popestrijo lesene elemente v kopalnici.

Dodelali smo še nekaj ostalih detajlov: nišo za toaletni papir ob školjki smo oblekli v hrastov les, nad banjo smo dodali poličko za lončnico, nišo pod banjo smo zaključili z daljšim predalom, na zračnik za preprečevanje nabiranja kondenza smo tudi zaključili s hrastovim detajlom.

Luči nad ogledalom smo skombinirali z deli iz Creative Cables in so izpadle odlično – bakrene rozete v kombinaciji z večjimi okroglimi lučmi s toplejšo svetlobo malo povlečejo na retro stil.

Za naša najmlajša smo pri strani ob radiatorju namestili še manjše okroglo ogledalo, da lahko tudi ona dva po treh letih kdaj pa kdaj pogledata svojo čupo 🙂