Ja, Dedek Mraz se je letos definitivno izkazal! Poleg lesenih daril na zgornji sliki, nam je prinesel GRADBENO DOVOLJENJE! Smo mislili, da bo prišel mimo z njim že jeseni, ampak je bil (na žalost) točen kot vedno.

V zadnjih osmih mesecih sva se kar nekaj naučila, spoznala veliko postopkov, predvsem pa lahko sedaj iz lastnih izkušenj potrdiva, da pridobitev gradbenega dovoljenja ni mačji kašelj in, da gre težko skozi brez zapletov.

Tudi če je postopek vodil Marlesov podizvajalec sva bila v vseh fazah aktivno vključena, predvsem kot tista “ta tečna”, ki se jima tako zelo mudi in, ki bi vse rada takoj. Kmalu sva, namreč, ugotovila, da brez tega pač ne prideš nikamor.

Zavleklo se je predvsem zaradi soglasja ARSA, no, pa tudi na upravni enoti so si vzeli kakšen mesec za razmislek preveč . Poleg tega smo imeli še par nepotrebnih zapletov oz. nujnih prilog PDG, ki smo jih urejali naknadno (parcelacija, soglasja sosedov za podporni zid, služnost na občinski cesti za priklop vode in elektrike) in bi jih skoraj morali predvideti v naprej. Ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe, pravijo. Pridobitev PGD nama je Marles ob nakupu njihove hiše namreč podaril “zastonj”.

Par mesecev kasneje kot po prvotnem planu ampak vseeno, gradbeno je tu. KONČNO! Sedaj se šele začne prava akcija!

V naslednjem prispevku pa bova  predstavila stroške (do pridobitve PGD) in kronološki pregled dogodkov do sedaj.