V marcu so nas kontaktirali iz arhitekturnega biroja Onkraj za izdelavo skulpture/otroškega igrišča za privat stranko. Po nekaj razgovorih smo skupaj z arhitektko in naročnikoma dorekli nekaj sprememb predvsem v smeri boljše uporabnosti same strukture za otroško igro in razvoj motorike. 

Štiri sidrišča s pokončnimi hlodi smo na vrhu povezali s tremi prečnimi hlodi, ki so namenjeni obešanju različnih elementov za razvoj motorike – več vrst gugalnic, vrvne lestve, plezalno gnezdo ipd. Na enem sidrišču smo med pokončnimi hlodi skrbno prepletli tanjše v gnezdece, ki ga lahko otroci med igro uporabijo kot priročen kotiček. Na drugem sidrišču pa smo med pokončne stebre namestili prečne tanjše veje namenjene plezanju.

Iz terase se otroci lahko po stopnicah iz hrastovih hlodov povzpnejo do tobogana, ki smo ga po meri izdelali iz inox pločevine. Teren okoli strukture so razgibali s tremi vzpetinami višine cca 1,2 m, ki naredijo igrišče še toliko bolj zanimivo in uporabno.

Da bo zadeva še malo bolj romantična naj dodamo, da je vsa hlodovina pripeljana iz gozda za Goriško hiško 🙂 Super projekt in super sodelovanje. Se že veselimo naslednjega.

Rezultat pa sami ocenite na spodnjih slikah 😉