Predstavljamo vam še eno otroško sobico, ki smo jo zasnovali in v celoti izvedli pri Goriški hiški. Sobica je malo večja od povprečne otroške sobe in sicer meri dobrih 13 m2, na eni strani pa jo malo zoži strešna poševnina. Želja naročnikov je bila, da v sobico umestimo posteljo dimenzij 140 x 200 cm, pisalno mizo za kasnejše obdobje ter čim več shranjevalnih površin, glede ostalega pa so nam prepustili dokaj proste roke. In tako smo končno uresničili otroške sanje – predstavljamo vam sobico z drevesom, plezalno steno, drevesno hišico, ukrivljenim letvenikom in neskončno možnostmi za plezanje, skrivanje in kreativno igro.

Da smo sobo čim bolj izkoristili, smo pod poševnino in nad posteljo zmontirali podest, ki vodi do igralne hiške. Do podesta lahko otroci dostopajo po lojtri skozi loputo nad posteljo. Igralna hiška je postavljena nad omaro in je od zunaj prekrita s hrastovimi skodlami, znotraj pa zaščitena z vezano ploščo. Hiška nudi super zatočišče in skrivališče, katerega lahko malce nadzorujemo skozi okno. Seveda se da do hiške priplezati tudi od zunaj po plezalni steni/drevesu, na zunanja vratca pa smo namontirali tudi ključavnico za bolj varno igro, ko odraslih ni v sobi.

Poleg podesta smo nad posteljo predvideli tudi ukrivljen letvenik, ki se ga po potrebi lahko tudi odstrani. Pod plezalno steno smo naredili še blazino po meri v rumeni barvi, ki se lepo zatakne med posteljo in omaro.

Na steni desno od vrat smo umestili plezalno steno v obliki drevesa, po katerem lahko otroci splezajo tudi v hiško. Deblo in veje drevesa smo oblikovali iz hrastovega lesa, plezalne oprimke pa smo pokombinirali v beli in črni barvi.

Na drugi strani smo naredili dodatno omaro z dvema predaloma ter manjše poličke, pod okno pa smo umestili masivno hrastovo mizo.

Tokrat smo vezano ploščo barvali v belo, miza, ograja, hiška, konstrukcija in nekateri detajli so narejeni iz lesa hrasta, poleg krošnje drevesa pa smo še par manjših detajlov pobarvali v pastelno zeleno barvo, da se je vse skupaj povezalo v lepo celoto.

Še enkrat hvala naročnikom za zaupanje pri realizaciji naših drznih idej 🙂

Dobrodošli v sladke otroške sanje; foto by Anže Klarič