Za nami je še en zanimiv projekt. Za mlado družino smo izdelali otroško igralnico po meri in z njo zapolnili neizkoriščen prostor v mansardi.

Z naročniki smo se najprej dogovarjali za izdelavo otroške sobe, a so se po nekaj skicah odločili, da bi z igralnimi elementi raje zapolnili prazen prostor v mansardi, ki meji na dnevni prostor. Prostor je po kvadraturi kar velik – približno 6 x 3 m, na sredini pa doseže višino skoraj 2 m. Glede na pravokotno obliko in pozicijo stređšnih oken je prostor že sam po sebi lepo definiral obliko igralne hiške, ki predstavlja osnovo igralnice. Hiška ima dve nadstropji – v spodnje se otroci lahko splazijo skozi dve okrogli odprtini, v zgornje pa lahko splezajo po lojtrci iz pritličja ali po zunanji plezalni steni na balkonček, iz katerega se potem lahko spustijo po toboganu nazaj v igralnico. Tobogan je zasnovan na osnovi tistega od posteljice Zarja in se lahko obrne, da postane lestev ali pa uporabi kot samostojni gugalnik za do tri otroke.

Poleg hiške smo izdelali še ribstol, ki je prilagojen prostoru ter otrokom omogoča plezanje in visenje na različne načine. Zraven smo dodali še nekaj ravnotežnih desk in vrvnih rekvizitov, ki jih starši lahko po želji menjajo in kombinirajo.

Izdelali smo tudi dostopno lestev, ki smo jo pričvrstili na kovinski drog tako, da se po potrebi lahko pomika levo ali desno oz. se pospravi na stran. Vhod igralnice smo zaprli z ograjo iz macesnovih stebričkov ter vanjo namestili vrata z zapahom, ki otroke varujejo pred padcem v spodnji dnevni prostor.

Osnovni gradnik je bila tudi tokrat brezova vezana plošča, detajli pa so iz masivnega lesa različnih domačih drevesnih vrst. Glede na to, da je strop mansarde obit z opažem in je pod prav tako lesen, smo po dogovoru z naročniki hiško pobarvali v pastelno modro, ribstol pa v svetlo sivo barvo, ki sta lepo poživili igralnico.

Obstoječe luči v kolenčnem zidu so igralnici dodale poseben čar, ena od njih je kot naročena ostala v spodnjem nadstropju hiške in jo lahko otroci ob igri po želji odpirajo in zapirajo.

Več pa si oglejte na spodnjih slikah zaključenega prostora (manjkajo samo še zaščitne blazine).

V Goriški hiški verjamemo, da bo igralnica dobro služila malim nadobudnežem in se obenem že veselimo naslednjih podobnih projektov 🙂