Tik pred novim letom smo se v Goriški hiški lotili prav posebnega izziva. Iz Kamnika so nas kontaktirali za izdelavo unikatne igralnice, ki bo namenjena različnim športnim vadbam za otroke in odrasle, praznovanju rojstnih dni in otroškemu varstvu. Projekta, ki je v osnovi pisan na kožo Goriški hiški, smo se lotili z veseljem in takoj pripravili nekaj idejnih konceptov. Po nekajdnevnem usklajevanju z naročniki smo se takoj po novem letu lotili izdelave.

Prostor je razdeljen na dva dela – prvi, športni večnamenski del, kjer bodo potekale športne vadbe in otroško varstvo, ter drugi del, kjer bodo otroci na rojstnem dnevu lahko posedli, pojedli torto ter se zabavali v glasbenem kotičku. Osnovna želja naročnikov je bila, da v prvem delu postavimo unikatno otroško igralo v stilu naših produktov in ki bo že samo po sebi pritegnilo pozornost, hkrati pa ne bo preveč poseglo v prostor.

Tik za vhodom smo postavili unikatno igralno hiško, ki je prekrita s smrekovimi deskami kot imitacijo lesenih skodel. Hiška vsebuje veliko zaobljenih elementov, okroglin, možnosti za igro in razvoj motorike. Osnovna konstrukcija je narejena iz brezove vezane plošče in smrekovih tramov, odprtine oken in vrat pa so narejene iz masivnega lesa hrasta in češnje. Hiška ima dve nadstropji, iz balkona, ki je zaščiten z vrvno ograjo pa se lahko otroci spustijo po toboganu ali ukrivljeni lestvi.

Od hiške se po dolgi stranici prostora nadaljuje 2,8 m visoka plezalna stena, primerna za otroke do 12 leta starosti.

Druga posebnost Hiše miganja je kotiček z letveniki, ki smo ga zasnovali v obliki kletke, ki omogoča številne možnosti športne vadbe – od klasične uporabe letvenikov, do plezanja po horizontalni lestvi, vrtenja na drogu itd. Na letvenike se lahko obeša različne vadbene pripomočke – od gugalnic, gimnastičnih krogov, trapeza, plezalnega gnezda in vrvnih lestev. Drobnim elementom smo dodali še ravnotežne deske različnih težavnosti, gredi in atletske ovire z nastavljivo višino.

Poleg tega smo za glasbeni kotiček, kjer se bo praznovalo tudi rojstne dneve, izdelali stolčke, mizice in kocke različnih velikosti, ki se jih lahko prosto razporedi po prostoru. Vsi elementi so narejeni v kombinaciji brezove vezane plošče in masivnega lesa hrasta.

Na tem mestu bi se še enkrat rad zahvalil Mateju in Vesni za zaupanje in jima hkrati zaželel, da Hiša miganja čim prej zaživi v svojem polnem sijaju, ko bodo zdravstveni ukrepi to omogočali.