Medtem, ko čakamo na gradbeno, sva se lotila še enega lesnega projekta. Tako, za odKlop.

Za hišo, kjer trenutno živimo v najemu, so bili na kup zloženi stari hrastovi vratni okviri, ki so tam počivali že leta. Lastnike sva vprašala, če jih lahko uporabiva in iz njih narediva novo zgodbo. In tako je nastala odKlop.

300_6391

300_6968

Glavne linije so definirane že z obliko samih okvirov, kar nam je služilo kot osnova pri dizajnu novega kosa pohištva. Noge so spojene z lesnimi utori brez vijačenja, zasnovane pa so tako, da klopi dodajo moderno noto. Sedišče in naslon sta na noge pritrjena s šestimi vijaki, ki se barvno ujemajo z obnovljenim medeninastim vratnim zatičem na sprednji strani sedišča.

300_6975

300_6973

Staro hrastovo stavbno pohištvo je desetletja uspešno služilo svoji funkciji, sedaj pa bo v prenovljeni obliki novi generaciji služilo v drugačne namene. Postavljeno bo na terasi Goriške hiške in bo namenjeno druženju, opazovanju sončnih zahodov in počitku po vsakodnevnem stresu. Tako, za odKlop.

300_6969

300_6483

Celoten proces predelave smo poslikali v stopmotion tehniki in zmontirali kratek film, ki prikazuje podrobnosti reciklaže starega pohištva v nov izdelek. Poglejte si ga spodaj – tako, za odKlop.