Končno se lahko pohvalimo z novim projektom, ki smo ga pred kratkim zaključili v naši hiški. Tokrat gre za sobico za najmlajšega člana. Dobil je prav posebno pohištvo – brez ribstolov, gibanja in raznih kulskih kotičkov pri Goriški hiški seveda ne gre, saj nas že poznate! 🙂

Sobico sva skicirala že na začetku leta, na vrsto za izdelavo pa je prišla pred poletnim dopustom. Soba ni prav velika – vsega skupaj 9,5 kvadratnih metrov, pa še to slab kvadrat odpade pri vratni niši na vhodu, zato je bil kar velik izziv kako umestit vse pohištvo tako, da bo še vedno ostalo dovolj prostora za igro. Pomislek sva imela tudi glede zgornjega podesta, saj nisva želela, da bi preveč “zabasal” že tako majhno sobico. Ampak smo s kreativno rešitvijo umestitve podesta nad omaro, mrežami in paličasto hiško dosegli prav nasprotno!

Omaro smo si zamislili v obliki drevesa – nad omaro je krošnja, ki je obdana z vrvno mrežo. Na omaro lahko otroci splezajo skozi okroglo odprtino pri strani, ki se povezuje z ostalim delom podesta nad posteljo. Deblo drevesa smo ročno obdelali ter ga pritrdili na vrata omare. Zanimiv je tudi detajl ročajev za odpiranje omare. Uporabni del omare je visok 180 cm in glede na to da je globoka kar 60 cm lahko vanjo spravimo celotno fantovo garderobo.

Na podest nad posteljo vodi lestev ob omari skozi posebno loputo. Igralna platforma je pred padci zaščitena z vrvno mrežo ter palično ograjo na koncu podesta, na katero smo pritrdili tudi dve okrogli hrastovi okni. Hrastovo konstrukcijo pod platformo smo izkoristili in nanjo pritrdili prečke še za horizontalno lestev nad posteljo, ki je odlična popestritev pri raznih visenjih, nanjo pa se lahko obesi tudi kakšen dodaten rekvizit.

Pod posteljo smo naredili še dva predala za pospravljanje igrač, uporabne poličke pa so tudi pri vzglavju ter na strani postelje. Tudi lučko v sobi smo si zamislili malo drugače in jo izdelali v stilu z ostalim pohištvom.

Na drugo stran sobice smo umestili še eno kulsko omarico v retro stilu z dvema predaloma, ki se lepo vklopi v celoten ambient sobe. Ko bo fantič malo zrasel bomo pod oknom dodali še manjšo pisalno mizo ter samostoječo omarico premaknili bolj proti sredini sobe.

Ob montaži smo posneli sekvenco celotne postavitve, ki si jo lahko pogledate v spodnjem videu – za super podlago so krivi goriški Nesesari Kakalulu. Pod videom pa se nahaja še nekaj več slik sobice za katere je poskrbel Anže Klarič.